DE ULTIEME VOORBEREIDING OP VLAANDERENS MOOISTE

Dwars door Vlaanderen Cyclo
19.03.2022

CCT_DDV

Dwars door Vlaanderen Cyclo

Kan je niet wachten om de typische hellingen en kasseistroken van de Vlaamse Ardennen opnieuw te betwisten? Of ben je op zoek naar de ultieme voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen Cyclo? Dwars door Vlaanderen Cyclo op zaterdag 19 maart 2022 is de perfecte uitdaging voor iedere echte flandrien(ne).

Warm je benen goed op en vertrek dan vanuit Waregem voor één van onze drie afstanden (73, 118 of 152 km) doorheen het prachtige Vlaamse landschap. Genieten en een beetje afzien, de ideale combinatie voor elke fervente fietser, toch?

Foto's

Parcours

Ga je voor een lange solo zoals Dylan van Baarle er vorig jaar eentje uit de benen schudde tijdens Dwars door Vlaanderen 2021? Of neem je wat vrienden mee en ontdek je aan de finish wie van jullie nog het meeste in de kan heeft met een sprintje, net zoals Annemiek van Vleuten? Dat het parcours eentje is voor echte flandrien(ne)s, is een zekerheid.

De langste afstand is weggelegd voor diegene die de zware uitdaging aandurven. Ga al dansend op je pedalen staan en klim naar de top van onder andere Berg Ten Houte en de Knokteberg, twee hellingen die ook tijdens de profwedstrijd op 30 maart 2022 voor heel wat zweetdruppels zullen zorgen. Ook de Taaienberg en de kasseien van de Mariaborrestraat, Huisepontweg én Varent zullen onderweg verzuring in de benen opwekken. Na de laatste beklimming over de kasseien van de Nokereberg, en de Herlegemstraat gaat het richting de finish in Waregem.

Gaan jouw benen spontaan trillen van zo’n stevige voorjaarsuitdaging? Het is uiteraard de bedoeling dat iedereen plezier beleefd aan een dagje op de fiets in de Vlaamse Ardennen en daarom voorzien we naar goede gewoonte ook twee kortere afstanden met elk z’n uitdagingen. Tijdens de iets kortere rit trekken we ook naar Berg Ten Houte en de Knokteberg. De kortste afstand dompelt je ongetwijfeld ook voldoende onder in de Vlaamse Ardennen om de finish Waregem met een voldaan gevoel te bereiken!

73 km

Start: Waregem - Finish: Waregem
(+607m)

Mont de L'Enclus

Nieuwe Kwaremont

Varent

Tiegemberg

Kwadenbulk

Nokereberg

Herlegemstraat

118 km

Start: Waregem - Finish: Waregem
(+1198m)

Mont de L'Enclus

Nieuwe Kwaremont

Kortekeer

Taaienberg

Berg ten Houte

Kanarieberg

Oude Kruisberg

Hotond

Knokteberg

Varent

Tiegemberg

Kwadenbulk

Nokereberg

Herlegemstraat

152 km

Start: Waregem - Finish: Waregem
(+1515m)

Mont de L'Enclus

Nieuwe Kwaremont

Kortekeer

Mariaborrestraat

Taaienberg

Berg ten Houte

Kanarieberg

Oude Kruisberg

Hotond

Knokteberg

Varent

Tiegemberg

Huisepontweg

Nokereberg

Herlegemstraat

Bekijk de parcours via RouteYou:

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor Dwars door Vlaanderen Cyclo. 

Tarieven

73 km

118 km

152 km

Voordeeltarief (t.e.m. 07/3)

14 €

16 €

19 €

Standaardtarief (na 07/3)

17 €

19 €

22 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 07/03, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief. 

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 07/03? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van deze voorjaarsklassieker een topeditie maken.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

De dag zelf ter plaatse inschrijven is mogelijk aan het standaardtarief. Je vooraf inschrijven online verloopt echter veel vlotter, je rijdt met je fiets door de Scan & Ride balie, laat je ticket scannen en je bent vertrokken! We raden je dus aan om je online in te schrijven. Dit kan tot de avond voordien om 23u59.

Praktische info

 • Uitgebreide bevoorradingen* met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start, de bevoorradingen en pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bij de bevoorradingen
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Kaderplaatje

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

De inschrijvingsstand is geopend op zaterdag  19 maart 2022:

 • 152 km: 7u30 – 9u00
 • 118 km: 7u30 – 10u00
 • 73 km: 7u30 – 11u00

Start

Hippodroom in Waregem.
Felix Verhaeghestraat 9
8790 Waregem

 • 152 km: 7u30 – 9u00
 • 118 km: 7u30 – 10u00
 • 73 km: 7u30 – 11u00

Finish

De laatste bevoorradingspost sluit om 14u45. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Waregem sluit officieel om 16u30.

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

Bekijk hier het parkingplan >>

Aantal bevoorradingen

152 km: 3 bevoorradingen
118 km: 2 bevoorradingen 
73 km: 1 bevoorrading

Meer informatie over overnachtingsmogelijkheden in de buurt van start en aankomst vind je via volgende toeristische diensten:

ETIXX SPORTSVOEDING

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast zal je ook kunnen genieten van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

In een hogere versnelling met Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke rit, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken. Sporters hebben in het algemeen – door hun fysieke inspanningen – ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen. Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Om de deelnemers optimaal te begeleiden bij de keuze van de meest geschikte sportvoeding in de voorbereiding en tijdens de voorjaarsklassiekers, heeft Etixx een pagina ontwikkelt met specifiek advies voor wielrenners.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. 

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. 

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voel je je ziek, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Gezien de huidige gezondheidssituatie raden we je aan om thuis te blijven en niet naar het event te komen. 

The essential guide for cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles. 

Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf! 
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren. 

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien! 

www.cyclinginflanders.cc

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Dwars door Vlaanderen Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Wil je op hoogte blijven van onze events?

Laat je emailadres dan hier achter.