Dwars door Vlaanderen Cyclo
16.03.2024

Dwars door Vlaanderen Cyclo

De pittige hellingen en stevige kasseistroken in de Vlaamse Ardennen liggen opnieuw op jou te wachten. Sta je te popelen om ze te overwinnen? Of misschien ben je je aan het voorbereiden op We Ride Flanders, de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen? Dwars door Vlaanderen Cyclo geeft je op zaterdag 16 maart 2024 de kans om de benen te testen.

Vanuit Waregem vertrek je voor een tocht van 75, 120 of 145 kilometer doorheen het uitdagende Vlaamse landschap. Geniet van het mooie decor terwijl je je een prof waant op de scherprechters uit het parcours van Dwars door Vlaanderen. Kortom, de ideale tocht voor een plezante dag in het zadel!

Ontdek het parcours

Vorig jaar waren we aan het einde van Dwars door Vlaanderen getuige van twee solo’s. Zowel Demi Vollering als Christophe Laporte kwamen alleen over de streep in Waregem. Probeer jij jouw vrienden straks ook te lossen op één van de kuitenbijters onderweg of klop je hen liever na een stevig sprintje aan de aankomst? Maak hier binnenkort kennis met het parcours!

75 km
Start & finish: Waregem
+ 693m

120 km
Start & finish: Waregem
+ 1106m

145 km
Start & finish: Waregem
+ 1396m

Kouterstraat

Varent

Stooktestraat

Zeelstraat

Hotond

Knokteberg

Hoogstraat

Nokereberg

Herlegemstraat

Kouterstraat

Varent

Stooktestraat

Kortekeer

Mariaborrestraat

Taaienberg

Berg Ten Houte

Kanarieberg

Oude Kruisberg

Hotond

Knokteberg

Doorn

Huisepontweg

Nokereberg

Herlegemstraat

Kouterstraat

Varent

Stooktestraat

Kortekeer

Mariaborrestraat

Taaienberg

Berg Ten Houte

Kanarieberg

Oude Kruisberg

Hotond

Knokteberg

Kluisberg

Zonnestraat

Doorn

Huisepontweg

Nokereberg

Herlegemstraat

Bekijk de parcours via RouteYou:

Praktische info

 • Parking 1, Hippodroom: Holstraat 95, Waregem.
 • Parking 2, Jeugdcentrum: Zuiderlaan 44, Waregem.
 • Parking 3, Expo: Zuiderlaan, Waregem.

Hippologgia
Holstraat 95
8790 Waregem

Starturen:

 • 145 km: 7.30 u. – 9.00 u.
 • 120 km: 7.30 u. – 10.00 u.
 • 75 km: 7.30 u. – 11.00 u.
 • Uitgebreide bevoorradingen
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start en bevoorradingen, pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bevoorradingen
 • Seingevers
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker en GPX
 • Kaderplaatje
 • Gratis koffie bij de start

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsstand in Waregem is geopend op zaterdag 16 maart 2024:

 • 145 km: 7.30 u. – 9.00 u.
 • 120 km: 7.30 u. – 10.00 u.
 • 75 km: 7.30 u. – 11.00 u.

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met Etixx sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 145 km: 3
 • 120 km: 2
 • 75 km: 1

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

Indien je te laat aan de laatste bevoorradingspost passeert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor een originele t-shirt. Wil je liever jouw waarborg terug? Dat kan. Vraag hiernaar aan de infostand.

Kaderplaatje ingeruild? Blijf nog even nagenieten van jouw rit op de gezellige après-bike.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer zoals vermeld op de achterzijde van jouw kaderplaatje. Zo kun je gratis beroep doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen.

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor Dwars door Vlaanderen Cyclo. 

5€ korting of meer bij je inschrijving? Dat kan! Lees hier hoe dit kan via de Proximus Recycling actie.

Tarieven

75 km

120 km

145 km

Voordeeltarief (t.e.m. 05/03)

15 €

17 €

20 €

Standaardtarief (na 05/03)

18 €

20 €

23 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 5 maart, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Groepsinschrijvingen (t.e.m. dinsdag 5 maart – 23u59)

Wil je samen met collega’s en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met dinsdag 5 maart.

Fotoservice

Sportograf is onze officiële fotopartner en zal foto’s nemen van alle deelnemers tijdens Dwars door Vlaanderen Cyclo. Deze kan je een dag na je deelname bestellen via deze link onderstaande knop.

Hier vind je meer info over hoe met je foto’s wordt omgegaan.

teamleader-logo

Teamleader,
trotse sponsor van je vrije tijd.

Teamleader heeft een hart voor ondernemers en de koers. Zowel wielrenners als ondernemers verleggen grenzen om hun doelen te verleggen, werken als peloton samen voor succes, en hebben een uithoudingsvermogen om u tegen te zeggen.

Een goede gezondheid is cruciaal voor ondernemers om op topniveau te presteren en daarom gaan we bij Teamleader voluit voor de Teamleader Crm Classics Tour.
Teamleader is de helper van de koplopers, de ondernemers, zodat zij als eerste de finish halen.

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast geniet je ook van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier begeleiden we alle sportievelingen in het voorbereiden en het behalen van de finish!

Recycling actie

In België liggen drie miljoen gsm’s vergeten in een lade. En toch kan 90% van de materialen in gsm’s gerecycleerd worden (koper, kobalt, zilver, goud, enz.). In 2024 wil Proximus maar liefst 140.000 toestellen inzamelen en ze recycleren dankzij de samenwerking met Brainscape. Samen voorkomen we nieuwe winning van grondstoffen in ontwikkelingslanden.

Een warme oproep naar alle wielerliefhebbers om hun groenste beentje voor te zetten en deel te nemen aan de recycling actie! Dit kan bij alle Proximus Cycling Challenges vermeld in de kalender en bij 6 tochten van de Teamleader Crm Classics Tour. Je recycling deelname wordt beloond. Hoe? Dat ontdek je via de knop hieronder.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. 

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. 

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Neem deel en steun Younited Cycling ​

Fietsen is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto ‘My Team, My Home’ bouwt Younited Cycling aan fietsteams waar iedereen welkom is en meetelt.

Hun deelnemers strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving.

In hun peloton vinden ze meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en individuele aandacht schenken, om hen zowel op als naast de fiets te begeleiden.

Extra middelen zijn nodig om Younited Cycling te doen groeien. Ook jouw bijdrage kan helpen. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5, 10 of 15 euro te doneren voor Younited Cycling.

Klaar om een echte Flandrien te worden?

De Flandrien Challenge grijnst je toe. Verover 59 iconische berg- en/of kasseisegmenten over heel Vlaanderen en word een levende legende. Tenminste, als dat lukt in minder dan 72 uur tijd. Meer weten over deze wild ride? Of over indrukwekkende routes en events, bucket lists en all things cycling?

Cycling in Flanders ontvangt je met open armen.