DE ULTIEME VOORBEREIDING OP VLAANDERENS MOOISTE

Dwars door Vlaanderen Cyclo
18.03.2023

CCT_DDV

Dwars door Vlaanderen Cyclo 

De pittige hellingen en stevige kasseistroken in de Vlaamse Ardennen liggen opnieuw op jou te wachten. Sta je te popelen om ze te overwinnen? Of misschien ben je je aan het voorbereiden op We Ride Flanders, de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen? Dwars door Vlaanderen Cyclo geeft je op zaterdag 18 maart 2023 de kans om de benen te testen.

Vanuit Waregem vertrek je voor een tocht van 73, 117 of 147 kilometer doorheen het uitdagende Vlaamse landschap. Geniet van het mooie decor terwijl je je een prof waant op de scherprechters uit het parcours van Dwars door Vlaanderen. Kortom, de ideale tocht voor een plezante dag in het zadel!

Foto's

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Dwars door Vlaanderen Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Ontdek het parcours

Vorig jaar sprintten Chiara Consonni en Mathieu van der Poel naar de overwinning in Dwars door Vlaanderen. Probeer jij je vrienden te lossen op één van de kuitenbijters onderweg of klop je hen na een stevig sprintje aan de aankomst in Waregem? Maak snel kennis met het parcours!

Met maar liefst twaalf hellingen en vijf kasseistroken is de tocht van 147 kilometer er eentje voor de echte flandriens en flandriennes onder ons. Vanaf de start in Waregem wisselen de kuitenbijters en kasseistroken elkaar af. Overwin de Côte de Trieu, Berg Ten Houte en Kanarieberg en vlieg over de stenen van de Mariaborrestraat en Doorn. In volle finale verteer je de Huisepontweg, Nokereberg en de Herlegemstraat alvorens je voldaan van de fiets stapt.

Wil je de obstakels onderweg wel overwinnen, maar hou je het aantal kilometers liever beperkter? Ook de tocht van 117 kilometer vertoont heel wat gelijkenissen met het parcours van de profs. De tien hellingen en vijf kasseistroken maken van deze rit een niet te onderschatten uitdaging. Kies je voor de kortste rit zo vroeg op het seizoen? Dan kan je je uitleven op de tocht van 73 kilometer. De Hotond en Côte de Trieu liggen te wachten op jou!

73 km
+697m

Varent

Stooktestraat

Zeelstraat

Hotond

Côte de Trieu

Nokereberg

Herlegemstraat

117 km
+1187m

Varent

Stooktestraat

Kortekeer

Mariaborrestraat

Ladeuze

Taaienberg

Berg Ten Houte

Kanarieberg

Oude Kruisberg

Hotond

Côte de Trieu

Doorn

Huisepontweg

Nokereberg

Herlegemstraat

147 km
+1470m

Varent

Stooktestraat

Kortekeer

Mariaborrestraat

Ladeuze

Taaienberg

Berg Ten Houte

Kanarieberg

Oude Kruisberg

Hotond

Côte de Trieu

Kluisberg

Doorn

Huisepontweg

Nokereberg

Herlegemstraat

Bekijk de parcours via RouteYou:

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor Dwars door Vlaanderen Cyclo. 

Tarieven

73 km

117 km

147 km

Voordeeltarief (t.e.m. 06/03)

15 €

17 €

20 €

Standaardtarief (na 06/03)

18 €

20 €

23 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 6 maart, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Leden van Cycling Vlaanderen/FCWB kunnen steeds aan het voordeeltarief inschrijven.

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

Volg vanop de N382 de pijlen naar één van de parkings. Op die manier kan je vlot van start gaan:

 • Parking 1, Hypodroom: Holstraat 95, Waregem.
 • Parking 2, Jeugdcentrum: Zuiderlaan 44, Waregem.
 • Parking 3, Expo: Zuiderlaan 20, Waregem.
 • Parking 4: Verbindingsweg Waregem.
 • Parking 5: Carpool, Franklin Rooseveltlaan 180, Waregem.
 • Parking 6: Zuiderpromenade, Schakelstraat Waregem (betalend).
 • Parking 7: Het Pand, Schakelstraat Waregem (betalend).
 • Parking 8: Damweg Waregem (betalend).

Hypodroom Waregem
Felix Verhaeghenstraat 7
8790 Waregem

Starturen:

 • 147 km: 7u30 – 9u00
 • 117 km: 7u30 – 10u00
 • 73 km: 7u30 – 11u00
 • Uitgebreide bevoorradingen
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start en bevoorradingen, pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bevoorradingen
 • Seingevers
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker en GPX
 • Kaderplaatje
 • Gratis koffie bij de start

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsstand in Waregem zal geopend zijn op zaterdag 18 maart 2023:

 • 147 km: 7u30 – 9u00
 • 117 km: 7u30 – 10u00
 • 73 km: 7u30 – 11u00

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 147 km: 3 bevoorradingen
 • 117 km: 2 bevoorradingen
 • 73 km: 1 bevoorrading

De laatste bevoorrading sluit om 14u30.

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

De laatste bevoorradingspost sluit om 14u30. Indien je hier later aankomt, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Waregem sluit officieel om 16u30.

Kleedkamers en douches

Kleedkamers en douches zijn eveneens beschikbaar vlakbij de finish (parking Jeugdcentrum). Volg hiervoor de pijlen.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor €5 waarborg of ruil het in voor een originele T-shirt!

Er wordt ook een gezellige après-bike voorzien waar je even kan nagenieten van je rit.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen.

ETIXX SPORTSVOEDING

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast zal je ook kunnen genieten van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

In een hogere versnelling met Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke rit, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken.

Sporters hebben in het algemeen – door hun fysieke inspanningen – ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen. Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Om de deelnemers optimaal te begeleiden bij de keuze van de meest geschikte sportvoeding in de voorbereiding en tijdens de voorjaarsklassiekers, heeft Etixx een pagina ontwikkeld met specifiek advies voor wielrenners.

Neem deel en steun Younited Cycling ​

Fietsen is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto ‘My Team, My Home’ bouwt Younited Cycling aan fietsteams waar iedereen welkom is en meetelt.

Hun deelnemers zijn experten in het dagelijkse overleven die strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving.

In hun peloton vinden ze meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en individuele aandacht schenken, om hen zowel op als naast de fiets te begeleiden.

Extra middelen zijn nodig om Younited Cycling te doen groeien. Ook jouw bijdrage kan helpen. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5, 10 of 15€ te doneren voor Younited Cycling.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. 

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. 

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Goed doel: vzw Stop Darmkanker

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

The essential guide for cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles. 

Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf! 


Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren. 

Wil je op de hoogte blijven van onze events?

Laat je emailadres dan hier achter.