Dwars door Vlaanderen Cyclo
16.03.2024

Dwars door Vlaanderen Cyclo

De pittige hellingen en stevige kasseistroken in de Vlaamse Ardennen liggen opnieuw op jou te wachten. Sta je te popelen om ze te overwinnen? Of misschien ben je je aan het voorbereiden op We Ride Flanders, de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen? Dwars door Vlaanderen Cyclo geeft je op zaterdag 16 maart 2024 de kans om de benen te testen.

Vanuit Waregem vertrek je voor een tocht van 80, 120 of 155 kilometer doorheen het uitdagende Vlaamse landschap. Geniet van het mooie decor terwijl je je een prof waant op de scherprechters uit het parcours van Dwars door Vlaanderen. Kortom, de ideale tocht voor een plezante dag in het zadel!

Ontdek het parcours

Vorig jaar waren we aan het einde van Dwars door Vlaanderen getuige van twee solo’s. Zowel Demi Vollering als Christophe Laporte kwamen alleen over de streep in Waregem. Probeer jij jouw vrienden straks ook te lossen op één van de kuitenbijters onderweg of klop je hen liever na een stevig sprintje aan de aankomst? Maak hier binnenkort kennis met het parcours!

80 km
Start & finish: Waregem

120 km
Start & finish: Waregem

155 km
Start & finish: Waregem

73 km
+697m

Varent

Stooktestraat

Zeelstraat

Hotond

Côte de Trieu

Nokereberg

Herlegemstraat

117 km
+1187m

Varent

Stooktestraat

Kortekeer

Mariaborrestraat

Ladeuze

Taaienberg

Berg Ten Houte

Kanarieberg

Oude Kruisberg

Hotond

Côte de Trieu

Doorn

Huisepontweg

Nokereberg

Herlegemstraat

147 km
+1470m

Varent

Stooktestraat

Kortekeer

Mariaborrestraat

Ladeuze

Taaienberg

Berg Ten Houte

Kanarieberg

Oude Kruisberg

Hotond

Côte de Trieu

Kluisberg

Doorn

Huisepontweg

Nokereberg

Herlegemstraat

Bekijk de parcours via RouteYou:

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

Meer info volgt later.

Waregem: meer info volgt later.

Starturen:

 • 155 km: TBC
 • 120 km: TBC
 • 80 km: TBC
 • Uitgebreide bevoorradingen
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start en bevoorradingen, pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bevoorradingen
 • Seingevers
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker en GPX
 • Kaderplaatje
 • Gratis koffie bij de start

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsstand in Waregem is geopend op zaterdag 16 maart 2024:

 • 155 km: TBC
 • 120 km: TBC
 • 80 km: TBC

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 155 km: TBC
 • 120 km: TBC
 • 80 km: TBC


*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

Indien je te laat aan de laatste bevoorradingspost passeert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen.

Kleedkamers en douches

Meer info volgt later.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor een originele t-shirt. Wil je liever jouw waarborg terug? Dat kan. Vraag hiernaar aan de infostand.

Kaderplaatje ingeruild? Blijf nog even nagenieten van jouw rit op de gezellige après-bike.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer zoals vermeld op de achterzijde van jouw kaderplaatje. Zo kun je gratis beroep doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen.

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor Dwars door Vlaanderen Cyclo. 

Tarieven

80 km

120 km

155 km

Voordeeltarief (t.e.m. 05/03)

14 €

16 €

19 €

Standaardtarief (na 05/03)

17 €

19 €

22 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 5 maart, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Wist je trouwens dat je dankzij onze ‘spring package’ van 20% korting geniet als je je voor 31 december 2023 tegelijk inschrijft voor Omloop Nieuwsblad Cyclo, Gent-Wevelgem Cyclo en Dwars door Vlaanderen Cyclo?

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Groepsinschrijvingen (t.e.m. dinsdag 5 maart – 23u59)

Wil je samen met collega’s en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met dinsdag 5 maart.

teamleader-logo

Teamleader,
trotse sponsor van je vrije tijd.

Teamleader heeft een hart voor ondernemers en de koers. Zowel wielrenners als ondernemers verleggen grenzen om hun doelen te verleggen, werken als peloton samen voor succes, en hebben een uithoudingsvermogen om u tegen te zeggen.

Een goede gezondheid is cruciaal voor ondernemers om op topniveau te presteren en daarom gaan we bij Teamleader voluit voor de Teamleader Crm Classics Tour.
Teamleader is de helper van de koplopers, de ondernemers, zodat zij als eerste de finish halen.

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast geniet je ook van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier begeleiden we alle sportievelingen in het voorbereiden en het behalen van de finish!

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. 

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. 

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Fotoservice

Sportograf is onze officiële fotopartner en zal foto’s nemen van alle deelnemers tijdens Dwars door Vlaanderen Cyclo. Deze kan je een dag na je deelname bestellen via deze link onderstaande knop.

Hier vind je meer info over hoe met je foto’s wordt omgegaan.

Neem deel en steun Younited Cycling ​

Fietsen is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto ‘My Team, My Home’ bouwt Younited Cycling aan fietsteams waar iedereen welkom is en meetelt.

Hun deelnemers strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving.

In hun peloton vinden ze meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en individuele aandacht schenken, om hen zowel op als naast de fiets te begeleiden.

Extra middelen zijn nodig om Younited Cycling te doen groeien. Ook jouw bijdrage kan helpen. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5, 10 of 15 euro te doneren voor Younited Cycling.

The essential guide for cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles. 

Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf! 

Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.